Nick van der Lijke op podium tweede etappe Ronde van China

Jenning Huizenga en Marc Goos in top tien klassement

Utrecht, 21 September 2012 /EZPress/ - De beloften van Rabobank drongen donderdag voor de derde keer tijdens de twee opeenvolgende Chinese rondes door tot het podium. Na de 2e plaats in de ploegentijdrit en 3e plek van Ivar Slik in een massasprint in het 1e deel werd Nick van der Lijke donderdag 2e in de 2e etappe van deel twee. De Rus Alexander Serebryakov behaalde zijn 4e ritzege in de twee rondes. In het klassement veranderde niets. De bonificatieseconden gingen naar renners buiten de top tien. De Duitser Stefan Schumacher bleef aan de leiding. Jenning Huizenga staat nog steeds 4e en Marc Goos 9e.

Het werd dus andermaal een massasprint, maar dat was geenszins verrassend. Op de soms zevenbaans wegen was er geen beginnen aan voor aanvallers. “Het zou hier pas verrassend zijn wanneer aanvallers eens weg kunnen blijven”, lichtte ploegleider Arthur van Dongen toe. Ook woensdag was er weer een poging. Dit keer van vijf renners, onder wie de Nederlander Tom Vermeer. De vijf pakten een maximale voorsprong van anderhalve minuut, maar de ploegen van klassementsleider Schumacher (Christina Watches) en de beste sprinter Serebryakov (Team Type 1) hielden de vlucht onder controle. In de laatste tien kilometer was het gedaan met het avontuur.

De Raboploeg spande zich daarna volgens afspraak in voor Nick van der Lijke. Van Dongen: “We hadden afgesproken, dat ze zouden proberen Nick af te zetten in het wiel van Serebryakov en dat hebben ze uiteindelijk keurig gedaan. Die plek kon hij prima vasthouden.” Serebryakov bedreigen was er echter niet bij. “Die Rus is echt de snelste van het hele pak hier. Het verschil met hem was toch wel groot, maar Nick houdt een rappe jongen als Angelo Furlan achter zich en dat is een hele nette prestatie. Hij glunderde van oor tot oor en best wel terecht. Dit is een leuke uitslag.”

//Einde bericht

Bron: Rabobank

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: