Structurele oplossing nodig voor CO2-emissiehandel

Den Haag, 12 September 2012 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich zorgen over het Europese handelssysteem voor CO2-emissie. De Europese Commissie overweegt een incidentele ingreep om de CO2-prijs omhoog te krijgen, maar de ondernemingsorganisaties zien liever een structurele oplossing voor het systeem. Onverwachte ingrepen zouden kunnen leiden tot minder investeringsbereidheid bij bedrijven.

Opdrijven
Door de economische crisis is de CO2-prijs op dit moment laag. Het emissiehandelssysteem, waarbij bedrijven moeten betalen voor het uitstoten van CO2, werkt dan niet optimaal. De Europese Commissie wil de prijs opdrijven door tijdelijk een aantal emissierechten achter te houden.

Concurrentiepositie
VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat zo’n incidentele ingreep de voorspelbaarheid van het systeem niet mag verslechteren. Zij zien meer in een structurele oplossing die leidt tot een stabielere CO2-prijs, meer investeringszekerheid voor bedrijven, en behoud van de concurrentiepositie van internationaal opererende bedrijven. Een structurele maatregel mag er niet toe leiden dat Europa de klimaatdoelstelling eenzijdig aanscherpt, dus zonder verdergaande doelstellingen van landen buiten Europa.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: