Eurofiber levert 100 Gigabit Ethernet-verbindingen

Kostenefficiënte, beheersbare en flexibele oplossing voor grootgebruikers van bandbreedte

Utrecht, 06 Juli 2012 /EZPress/ - Eurofiber biedt nu diensten aan op basis van 100 Gigabit Ethernet (GE). Hiermee speelt het bedrijf in op de snel groeiende bandbreedtebehoefte van ‘zware’ netwerkgebruikers zoals internet exchanges, datacenters, kabelbedrijven en internet service providers. Bovendien verwacht Eurofiber dat de vraag naar 100 Gigabit Ethernet-verbindingen vanuit de zakelijke markt ook niet lang op zich zal laten wachten. Vooral bij organisaties die een complexe infrastructuur hebben met een snel groeiend aantal gekoppelde netwerken staan de verbindingen onder druk.

“Een jaar of acht geleden kwamen de eerste verbindingen van 10GE op de markt. Dat was toen heel veel brandbreedte, zelfs voor internet exchanges. Nu is een 10GE-verbinding standaard. Gezien het tempo waarin de behoefte aan bandbreedte momenteel toeneemt, verwachten wij dat de vraag naar 100GE-verbindingen zich veel sneller ontwikkelt. Natuurlijk kun je ook verbindingen koppelen om de capaciteit te verhogen, maar zowel vanuit het oogpunt van kosten als van beheer is het gunstiger om te kiezen voor één aansluiting. En die kunnen wij nú bieden”, aldus Bart Oskam, Managing Director van Eurofiber.

De 100 Gigabit Ethernet-verbindingen van Eurofiber zijn gebaseerd op technologisch zeer geavanceerde, betrouwbare netwerkapparatuur van Infinera. Deze apparatuur stelt Eurofiber in staat om snel verbindingen te realiseren, services te activeren en bandbreedte toe te kennen.

//Einde bericht

Bron: Eurofiber

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: