Woensdagmiddag 13 juni al weer de vierde Landelijke Buitenspeeldag

Den Haag, 23 Mei 2012 /EZPress/ - Op woensdagmiddag 13 juni 2010 vindt de vierde Landelijke Buitenspeeldag plaats. In heel Nederland worden kinderen aangemoedigd om lekker buiten te gaan spelen. Tot vrijdag 1 juni kunnen lokale organisatoren hun activiteiten nog aanmelden voor de buitenspeeldag.

Organisatoren kunnen activiteiten aanmelden via de website www.buitenspeeldag.nl

Tips voor organisatoren
Hier kunnen kinderen kijken wat er in hun omgeving te doen is. Ook staan er op deze website tips voor lokale organisatoren om de activiteiten tijdens de dag te ondersteunen. Er zijn subsidiemogelijkheden en leuke buitenspeeltips te vinden.

Niet vervelen
Dat kinderen zich op 13 juni niet hoeven te vervelen blijkt uit de meer dan 700 locaties met toffe activiteiten. Zo wordt in Almere een mini huttenbouwcursus gegeven. Daarnaast staan in het hele land activiteiten in het teken van het EK-voetbal en de Olympische Spelen 2012.

VNG
Initiatiefnemers van de landelijke buitenspeeldag zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), kinderzender Nickelodeon, Speelfonds Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Scouting Nederland. Gezamenlijk willen zij stimuleren dat zoveel mogelijk kinderen buiten spelen.

Naar buiten!
Buiten is de plek waar kinderen vriendjes ontmoeten, kunnen rennen en zich vrij voelen. Kinderen die meer buiten spelen, bewegen meer en hebben een aantoonbaar gezondere levensstijl. De Buitenspeeldag wil daarom kinderen en jongeren stimuleren om naar buiten te gaan.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: