Pressroom En Serio

BAS Group kiest voor schaalbare opslag van Nexenta

NexentaStor biedt grote Nederlandse winkelketen high availability, krachtige operationele prestaties en een gelaagde OpenStorage-oplossing

Almere, 27 April 2012 /EZPress/ - Nexenta Systems, wereldwijde leverancier van OpenStorage-oplossingen, maakt bekend dat de BAS Group, de grootste Nederlandse winkelketen/webwinkel voor elektronica, een oplossing van Nexenta heeft gekozen ter vervanging van zijn Open-E storage-omgeving. De Nederlandse retailer, die eigenaar is van de winkelketens Dynabyte, Dixons en MyCom, koos voor NexentaStor om de operationele prestaties te verbeteren en de kans op downtime van de opslagsystemen aanmerkelijk te verlagen.

Na de overname van Dexcom en de daarmee gepaarde groei van het aantal winkels en werknemers zag BAS Group zich voor de opgave gesteld om zijn opslagomgeving grondig te herzien. Om Nederlandse consumenten een slimme integratie van online en offline winkelen te kunnen bieden, stapte de BAS Group over op twee via NFS verbonden Nexenta HA (high availability) 10 Gbps-clusters met een totale opslagcapaciteit van 64 TB.

Dankzij de oplossing van Nexenta slaagde de retailer erin om voor een forse verbetering te zorgen van de I/O-snelheden voor zijn SQL-servers, die de websites van de BAS Group 24 uur per dag, 7 uur per week bijwerken. De oplossing van Nexenta zorgde daarnaast voor aanmerkelijke verbetering van de klanteninteracties en datacenterprestaties. De BAS Group maakt gebruik van de beheerconsole van NexentaStor om de volledige opslagomgeving te bewaken, opslagpools te creëren, opslagcapaciteit in lagen in te delen en volumeservices te migreren.

Citaten:
Jacco van Achterberg, Sales Director EMEA bij Nexenta Systems: “De BAS Group moest ondersteuning bieden voor specifieke opslagvereisten ter ondersteuning van de drastische groei van de organisatie en bedrijfsactiviteiten. Deze implementatie geeft duidelijk blijk van de manier waarop Nexenta bedrijven helpt om te profiteren van high availability, schaalbare, slimme en kostenefficiënte opslagsystemen door ze naar een OpenStorage-platform te migreren”.

Eddo Jansen, Software & Infrastructure Manager bij de BAS Group: “Met het systeem van Nexenta hebben we een uiterst krachtige prestatie weten te realiseren. De oplossing is uiterst schaalbaar en biedt een goed overzicht op alle opslagfuncties, zodat je alles kunt zien en bewaken. We zijn dan ook uiterst tevreden met NexentaStor.”

Kom meer te weten over Nexenta tijdens de EMEA OpenStorage Summit 2012
Nexenta treedt op als gastheer van de OpenStorage Summit EMEA 2012, die van 22 t/m 24 mei in Amsterdam plaatsvindt. Dit evenement biedt zowel strategische als praktijkgerichte informatie over OpenStorage IT-infrastructuren om bedrijven te laten zien hoe zij virtualisatie, high availability en cloud-technologieën kunnen combineren om hun organisatie flexibeler en efficiënter te maken. Sprekers zijn onder meer Evan Powell, de CEO van Nexenta, Randy Bias, de medeoprichter en CTO van CloudScaling, Douglas Gourlay, de vicepresident Marketing van Arista Networks en Simon Phipps, open source-evangelist en technologieschrijver.
Raadpleeg voor meer informatie http://www.openstoragesummit.org.

Over Nexenta Systems
Nexenta® Systems is leverancier van zakelijke OpenStorage-oplossingen. Het software-only platform NexentaStor levert high-performance, ultra-schaalbare, cloud- en virtualisatie-geoptimaliseerde opslagoplossingen. NexentaStor is gebaseerd op ZFS-technologie en draait op elke industriestandaard hardware. De oplossing elimineert vendor lock-in en biedt open, unified storage management tegen een fractie van de kosten van legacy-systemen.

Voor meer informatie over Nexenta Systems en gratis proefversies van het ZFS-gebaseerde NexentaStor-product bel +31 36 3030 700 of ga naar www.nexenta.com. Partners die NexentaStor-gebaseerde hardware/software appliances verkopen zijn te vinden op www.nexenta.com/partners.

//einde bericht

Bron: En Serio

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: