Stella aviation academy start vliegschool op luchthaven Maastricht

Maastricht, 27 Augustus 2007 /EZPress/ - Stella aviation academy, de grootste luchtvaartschool van Nederland gaat vanaf vandaag professionele piloten en vlieginstructeurs opleiden op Maastricht Aachen Airport. Het is na Teuge Airport en Airport Eelde de derde vestiging van de school. Stella aviation academy is een volledig erkende luchtvaartschool die zich officieel opleider mag noemen voor de burgerluchtvaart, onder meer voor de vliegtuigtypen Boeing 737-800 en Airbus A320. In Maastricht start de school meteen met 40 leerlingen, een maand later moet dit uitgegroeid zijn naar 80. De komst van de Academy is mede dankzij de inspanningen van NV Industriebank LIOF een feit.

Vraag naar piloten is moeilijk bij te benen "


Groeien naar 500 leerlingen
Evert-Jan Hilgeman, directeur van Stella aviation academy is verheugd met de nieuwe school: "NV Industriebank LIOF vindt het belangrijk dat Maastricht Aachen Airport zich verder ontwikkelt. Zij wisten dat wij graag een derde vestiging wilden openen. De ligging van Maastricht Aachen Airport is wat dat betreft perfect omdat wij dan ook Duitse en Belgische piloten in spé kunnen aantrekken. Vliegtuigfabrikant Boeing ziet markt voor 28.600 nieuwe verkeersvliegtuigen tot 2026. De vraag naar piloten groeit dan evenredig mee. Onze ambitie is het om het aantal leerlingen (verspreid over de drie vestigingen) van 250 de komende jaren 'op te voeren' naar 500 per jaar. Afgestudeerden van de Stella aviation academy zijn verkeersvlieger bij luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa, Condor, Transavia.com, VLM, Ryanair en Easyjet. "

Hij vervolgt: "Onze Academy biedt piloten de Airline Transport Pilot Licence (ATPL). Ook leidt Stella aviation academy piloten op voor een zogeheten 'Type Rating'; dit gebeurt in samenwerking met vliegtuigbouwer Boeing. Met deze - bij luchtvaartmaatschappijen zeer gewenste - aantekening kan de leerling ook meteen aan de slag."

Maastricht Aachen Airport is verheugd over de vestiging van Stella aviation academy. Sinds de installatie van nieuwe naderingsverlichtingen en van Instrumentlandingssysteem ILS Cat III (de hoogste categorie) met alle daarbij behorende systemen en voorschriften is Maastricht Aachen Airport een perfecte opleidingsplaats voor nieuwe piloten. Bestuursvoorzitter Jan Tindemans: "In de nieuwe vergunning voor onze luchthaven hebben wij bewust ervoor gekozen veel minder zogenaamde circuitbewegingen ('rondjes rond de kerk') toe te staan. Van 80.000 bewegingen per jaar naar nog maar 20.000. Ook staan wij geen circuitbewegingen meer toe in weekenden en op feestdagen, terwijl circuits na 19.00 uur alleen nog maar zijn toegestaan als het lesprogramma dat nodig maakt, en dan nog slechts na toestemming van de havenmeester. Dat een gerenommeerd instituut als Stella aviation academy zich dan toch graag op MAA wil vestigen, bewijst dat MAA en de Euregio een zeer aantrekkelijke plaats zijn voor een opleidingsinstituut dat zich nadrukkelijk ook op de Duitse en Belgische markt wil profileren. De vestiging van Stella aviation academy bevestigt de juistheid van onze strategie om ons als regionale luchthaven op verschillende terreinen te profileren: op passagiers, op vracht, op onderhoudsbedrijven en op opleidingsinstellingen."

Jaap Heukelom (projectmanager LIOF) "Door een goede en snelle samenwerking met alle partijen is het gelukt de nieuwe Stella aviation academy op MAA te vestigen en niet op vliegveld Luik. Voor de regio Limburg levert dat in 3 jaar circa 78 nieuwe arbeidsplaatsen op. Deze stap bevordert ook de verdere ontwikkeling van de Maintenance Boulevard op MAA.."

Financiering
De Stella aviation academy heeft een uniek aanbod voor de financiering van de opleiding. Door samenwerking met ABN Amro biedt het instituut een garantiefonds voor de opleidingskosten, zonder dat de kandidaat of diens ouders hiervoor garant hoeven te staan.

//einde bericht

Bron: Stella aviation academy

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: