Afghaanse politietrainers en officieren van justitie opgeleid in Kunduz

Den Haag, 21 November 2011 /EZPress/ - Nederlandse politieagenten in Kunduz hebben 14 Afghaanse politieagenten opgeleid als politietrainer. Na een 5 weekse train-de-trainer-cursus ontvingen zij vandaag een certificaat. Deze 14 agenten maken deel uit van de Afghaanse opleidingsafdeling die zelfstandig trainingen voor Afghaanse agenten gaat verzorgen.

De Nederlandse agenten zijn werkzaam in Kunduz voor EUPOL. Zij gaan deze nieuwe Afghaanse trainers tijdens hun werk verder begeleiden en coachen. Het uiteindelijke doel is dat Afghaanse politie zelf in staat is alle opleidingen voor de Afghaanse politieagenten te verzorgen. Afgelopen vrijdag hebben de eerste 16 officieren van justitie in Kunduz een door Nederlanders gegeven cursus succesvol afgerond. De Afghanen ontvingen hun certificaat uit handen van de trainers van de Europese politiemissie EUPOL.

Officieren van justitie
Van 13 tot en met 17 november gaf EUPOL de zogeheten Justice and Criminal Procedure-cursus. De deelnemers leerden de wettelijke verantwoordelijkheden en verplichtingen van een officier van justitie tijdens een strafrechtelijk onderzoek. De EUPOL-trainers lieten hen de afgelopen dagen ook ervaringen uitwisselen met officieren van justitie die de cursus in de Afghaanse hoofdstad Kabul volgden. Alle deelnemers aan de EUPOL-training in Kunduz kregen naast hun certificaat een set van 24 boeken met alle relevante wetten. De komende tijd gaat EUPOL bij de deelnemende officieren op bezoek om hen ook op hun werkplek bij te staan met hulp en advies.

Onderdeel politietrainingsmissie
Beide cursussen zijn onderdeel van de politietrainingsmissie van Nederland in Kunduz. Politiefunctionarissen verzorgen daar trainingen aan het hogere- en middenkader van de Afghaanse politie. De lessen dragen bij aan de opbouw van de rechtsstaat en de kwaliteit van de Afghaanse politie. Het Nederlandse EUPOL team Kunduz bestaat uit 8 Nederlandse politiemensen, die in het kader van de geïntegreerde politie trainingsmissie zijn uitgezonden. Aan het einde van dit jaar zijn 15 Nederlandse politieagenten actief in Kunduz.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: