Pressroom CREW Communicatie

Brildrager wisselt bril steeds vaker af met lens

Daglens populair reisartikel

Gorinchem, 23 Juni 2011 /EZPress/ - Steeds meer mensen dragen lenzen. Dat is vooral te danken aan de grote populariteit van de daglens. Daglenzen worden veel gebruikt door mensen die een bril dragen. Zij willen hun bril ook af en toe wel eens afwisselen met lenzen. Uit onderzoek van Het Huis Opticiens onder 400 consumenten blijkt dat om ruim 47% van de brildragers te gaan. Zonvakanties, sporten, uitgaan, het zijn van die momenten waarop lenzen handiger zijn dan een bril. De daglens is inmiddels voor veel vakantiegangers een onmisbaar reisartikel geworden.

“Vooral vlak voor de zomervakantie zien we een duidelijke stijging in de vraag naar daglenzen”, zegt Hans Ruttenberg, opticien en docent bij Het Huis Opticiens. “Het afwisselend dragen van lens en bril is een trend die de komende jaren flink doorzet.”

Droge ogen
Nieuwe ontwikkelingen op de lenzenmarkt zorgen ervoor dat mensen die voorheen geen lenzen konden dragen nu ook kunnen kiezen voor lenzen. De silicone hydrogellens bijvoorbeeld. Deze lens laat naast zuurstof ook traanvocht door. “Droge ogen door lensgebruik behoren hiermee definitief tot het verleden. Voor bijna ieder oog is er nu een lens”, zegt Hans Ruttenberg ten slotte.


//einde bericht

Bron: CREW Communicatie

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu


###

Noot voor de redactie: Meer informatie of HR beeldmateriaal kan contact worden opgenomen met CREW Communicatie Inge Gillissen +31(0)6-24298889 of Berith Behrens +31(0)6-54921019.

Over Het Huis Opticiens: Het Huis is specialist op het gebied van monturen, zonnebrillen, contactlenzen en kinderbrillen, van functioneel tot modieus en van zakelijk tot exclusief. Naast een eigen Het Huis-collectie, beschikt Het Huis over een brede collectie A-merken zoals Ray-Ban, Carrera, Lacoste, Burberry en Emporio Armani. “Het beste advies om mooi te zien”, het motto van Het Huis, wordt onderstreept door het bieden van een persoonlijk, professioneel en modieus advies. Het Huis heeft 115 vestigingen in Nederland en bedient het midden- en topsegment. Voor meer informatie kunnen consumenten kijken op www.hethuis.nl

Het onderzoek
Aan het onderzoek deden 400 consumenten met een oogafwijking mee. Het onderzoek is gehouden in de periode april en mei 2011.





EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: