Expositie De Bunker wint prijs

, 09 December 2008 /EZPress/ - De Bunker, een gratis expositie over dilemma`s in de Tweede Wereldoorlog, heeft vandaag de Gouden Reiger ontvangen.

De expositie heeft deze prijs gekregen omdat het een uitmuntend project is op het gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media.

De Bunker is mede gefinancierd door VWS in het kader van het programma Erfgoed van de Oorlog. De expositie is primair bedoeld voor iedereen tussen de 12 en 65 jaar, mensen die de oorlog niet bewust hebben meegemaakt. De expositie is een initiatief van Anno, het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis.

Dilemma`s rond oorlog
De Bunker is ook letterlijk een bunker, maar dan nagebouwd en neergezet in het hart van een stad, zodat winkelend publiek er gemakkelijk een kijkje in kan nemen.

In de Bunker worden persoonlijke keuzes en dilemma's rond oorlog, bezetting en vervolging op indringende wijze belicht. Ook is in elke Bunker-locatie erfgoedmateriaal (documenten, foto's, dagboeken) gebruikt om de bezoeker een indruk te geven van de situatie in die specifieke stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

De Bunker was al te zien in Rotterdam en Breda. Van 25 februari tot en met 10 april 2009 staat de expositie in Amsterdam en reist daarna door naar Groningen, Maastricht en Middelburg.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van VWS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: