Schooltijdbanen.nl maakt combinatie werk en gezin eindelijk mogelijk

Berkel-Enschot, 29 Oktober 2008 /EZPress/ - De vacaturesite Schooltijdbanen.nl is vandaag de lucht in gegaan. Deze nieuwe website biedt banen aan waarbij werk en gezin gecombineerd kunnen worden, de zogenaamde schooltijdbanen. Dit zijn banen waarbij de werktijden flexibel zijn en in overleg tussen werknemer en werkgever worden ingevuld. Werkzoekenden kunnen hun CV achterlaten op Schooltijdbanen.nl en werkgevers hebben de mogelijkheid om kosteloos hun vacatures te plaatsen. Op deze manier brengt de vacatureportal vraag en aanbod bij elkaar.

De schooltijdbanen zorgen er niet alleen voor dat werk en privé beter te combineren is, ook werkgevers halen er hun voordeel uit. De werkgevers kunnen dankzij de flexibele werkuren makkelijker gekwalificeerd personeel aantrekken, omdat door dit initiatief meer thuisblijvende ouders willen en kunnen terugkeren op de arbeidsmarkt. Daarnaast wil Schooltijdbanen.nl werkgevers inspireren om bestaande en potentiële werknemers flexibele arbeidstijden te bieden. Flexibel werken heeft in de 24-uurs economie namelijk de toekomst. Zo vermindert het stress en het ziekteverzuim door een betere balans tussen werk en zorg. Daarnaast verminderen de schooltijdbanen het fileprobleem en wordt de arbeidsproductiviteit verhoogd.

Om Schooltijdbanen.nl te realiseren is de oprichtster van de vacatureportal, Astrid Bontenbal-Claes, onder andere gesprekken aangegaan met organisaties uit verschillende branches, werkgeversorganisaties en politieke partijen. Tot nu toe is het veelal zo dat werknemers met bijvoorbeeld een 24-urig contract drie volledige dagen werken. Bij schooltijdbanen worden de werktijden van dergelijke contracten in overleg met de werknemer ingevuld. Werknemers kunnen hierdoor bijvoorbeeld meerdere dagen op kantoor aanwezig zijn waardoor ze dus meer betrokken bij het werk. Omdat de werkgever flexibel is, is de werknemer ook sneller geneigd om zich bereidwillig op te stellen.

Door de flexibele werktijden kan een ouder tevens om drie uur op het schoolplein staan. Naast het feit dat het fijn is om tijd door te brengen met het gezin, worden dure kosten en lange wachtlijsten voor kinderopvang vermeden. "Schooltijdbanen zijn de manier om gezin en werk te combineren", aldus Astrid Bontenbal-Claes. "Ik heb zelf drie kinderen en vond het erg lastig om mijn gezin met een baan van acht tot vijf te combineren. Ik gaf hierdoor drie jaar geleden mijn baan op. Na die drie jaar wilde ik maar al te graag weer aan het werk. Er waren echter geen beschikbare banen die ik kon combineren met de zorg voor mijn kinderen. Ik vond het zo vreemd dat dergelijke vacatures nergens te vinden waren, dat ik zelf het initiatief heb genomen om een dergelijke vacaturesite te beginnen."

//einde bericht

Bron: Schooltijdbanen.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: