Waterschappen blijven achter verkiezingssysteem staan

Den Haag, 24 September 2008 /EZPress/ - De waterschappen hebben het volste vertrouwen in de veiligheid van hun briefstem-procedure en zien geen aanleiding deze procedure te wijzigen.
De stichting "Wij vertrouwen stemcomputer niet" heeft vandaag in een brief aan alle waterschapsbesturen laten weten dat zij grote bezwaren heeft tegen de wijze waarop de gezamenlijke waterschappen van plan zijn hun aanstaande bestuursverkiezingen in te richten. De stichting verzoekt de waterschappen dringend de stemprocedure aan te passen, en kondigt aan dat zij, indien aan dit verzoek geen gehoor wordt gegeven, een kort geding tegen de waterschappen aan zal spannen.

De bezwaren van de stichting "Wij vertrouwen stemcomputer niet" richten zich erop dat het stemgeheim in de gehanteerde briefstemprocedure onvoldoende zou zijn gewaarborgd. De wa-terschappen wijzen erop dat er strenge maatregelen zijn genomen om het stemgeheim te ga-randeren. Zo wordt alle vertrouwelijke informatie middels encryptie versleuteld en hebben slechts enkele medewerkers, verspreid over verschillende partijen, de beschikking over een deel van de informatie. Alleen in het theoretische geval dat alle betrokken partijen zouden sa-menspannen, zou het stemgeheim van een deel van de kiezers geschonden kunnen worden. Om ook deze mogelijkheid uit te sluiten, zijn strenge organisatorische maatregelen genomen. De briefstemprocedure voldoet daarmee volledig aan de wettelijke voorschriften van de nieuwe waterschapswet.
Evenals bij andere verkiezingen achten de waterschappen de kans op schending van het stem-geheim dan ook verwaarloosbaar klein.

//Einde bericht

Bron: Unie van Waterschappen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution bv. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: