Scholen investeren in taal- en leesonderwijs

Meer dan 1.000 scholen melden zich om taal- en leesprestaties van hun leerlingen te verbeteren

Utrecht, 30 Juni 2008 /EZPress/ - De subsidieregeling voor scholen die hun taal- en leesonderwijs willen verbeteren is een groot succes. Al meer dan 1.000 scholen meldden zich aan voor het driejarige traject. De beoordelingsprocedure is in volle gang.

De regeling wordt uitgevoerd door het Projectbureau Kwaliteit in opdracht van het PO Platform Kwaliteit en Innovatie en de PO Raad en in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Projectleider Roel Weener is blij met de vele inschrijvingen: "Het is geweldig dat zoveel scholen hun professionele verantwoordelijkheid nemen. Dit verbetertraject blijkt echt in een behoefte te voorzien. Er is geld voor slechts 425 scholen en daarmee is de regeling ruim overtekend. De beoordelingsprocedure is inmiddels in gang gezet."

In drie jaar naar beter taal- en leesonderwijs
In het driejarige taal/leesverbetertraject werken scholen samen aan het verbeteren van hun taal- en leesonderwijs. Doel is het meetbaar verbeteren van de taal- en leesprestaties van hun leerlingen. Eerder zei Staatssecretaris Dijksma (OCW) hierover: "Ervaringen met vergelijkbare projecten leverden zeer enthousiaste reacties op bij leerkrachten, kinderen en hun ouders door het snelle resultaat." Scholen krijgen hiervoor per school drie jaar lang ieder jaar 6.000 Euro. De schoolbesturen investeren per school en per jaar hetzelfde bedrag. Alle scholen kunnen meedoen, zowel scholen die taalzwak zijn als scholen die het goed doen. Scholen kunnen zich niet individueel inschrijven, maar alleen in een groep van ten minste tien scholen. Minimaal twee daarvan moeten taalzwak zijn.

Kwaliteitsagenda primair onderwijs
Het taal/leesverbetertraject is onderdeel van de Kwaliteitsagenda PO Scholen voor Morgen. Hierin ligt de focus op het verbeteren van taal/lezen en rekenen. Deze basisvaardigheden zijn belangrijk voor alle kinderen. Weener: "Na de zomervakantie krijgen scholen ook de mogelijkheid om in te stappen in een rekenverbetertraject. Wij hopen natuurlijk dat dit net zo'n succes wordt."

Het Projectbureau Kwaliteit (PK!) verzorgt, voor zowel het PO Platform Kwaliteit en Innovatie als de PO Raad en in overleg met het ministerie van OCW, de uitvoering van de Pilots Taalbeleid Onderwijsachterstanden, delen van de Kwaliteitsagenda PO, de borging van diverse landelijke projecten en de website www.schoolaanzet.nl.

//einde bericht

Bron: PO Raad

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: