PwC eerste onderneming met uitgebreid papa-verlof

Baanbrekend arbeidsvoorwaardenpakket PricewaterhouseCoopers

Amsterdam, 30 April 2008 /EZPress/ - Als eerste Nederlandse onderneming breidt accountants- en adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) het vaderschapverlof uit van de wettelijke verplichte twee, naar tien dagen. Ieder jaar worden er ongeveer 200 tot 250 medewerkers van PwC (opnieuw) vader. Voor mannen en vrouwen geldt verder dat zij recht krijgen op 10 dagen adoptieverlof. De afspraken maken deel uit van het nieuwe arbeidsvoorwaardenpakket dat per 1 september 2008 zal gaan gelden voor alle bijna 5.000 Nederlandse medewerkers van PwC.

"We willen voor eens en altijd af van de perceptie dat PwC en het opvoeden van kinderen niet goed samen zouden gaan", verklaart Ruud Dekkers die namens de Raad van Bestuur de onderhandelingen met de ondernemingsraad voerde, het revolutionaire arbeidsvoorwaardenpakket. OR-voorzitter Albert Elzinga spreekt van een 'baanbrekend pakket onorthodoxe maatregelen'. "We zijn in Nederland de eerste in de commerciële sector met een bevallingsverlof voor mannen. Deze noviteit in combinatie met flexibilisering van werktijden, uitbreiding van thuiswerken en verruiming van zorgverlof en onbetaald verlof helpt onze medewerkers bij het maken van belangrijke worklife choices."

Het uitbreiden van het 'papa-verlof' maakt deel uit van een groter pakket maatregelen gericht op het combineren van werk, zorg en andere activiteiten. Zo kunnen medewerkers met een dienstverband van minstens 5 jaar straks minimaal 1 jaar en maximaal 2 jaar aaneengesloten 80% werken tegen 90% salaris. Op deze manier kunnen zij hun deel in de zorg voor kinderen tot 8 jaar op zich nemen. Als het voor een parttimer onverhoopt nodig is om te werken op hun parttimedag zal een 'nannyvergoeding' van 20 euro bruto per uur worden betaald om de noodzakelijke kosten voor extra opvang te regelen.

PwC gaat ook haar kantoortijden meer loslaten om zo structureel thuiswerken te bevorderen en fileleed te verminderen. Medewerkers mogen 20% structureel thuis gaan werken. Bovendien krijgen medewerkers de mogelijkheid om vanuit hun mobiliteitsbudget te kiezen voor een bromscooter.

De OR en de Raad van Bestuur zijn ook een forse salarisronde overeengekomen. Naast de salarisverhogingen en bonussen worden excellente prestaties extra beloond. PwC hecht er daarnaast aan dat mensen over een goede mentale en fysieke conditie beschikken. Daarom worden er uitgebreide fitness arrangementen fiscaal vriendelijk ter beschikking gesteld en worden wederom circa 1000 medewerkers in de gelegenheid gesteld om een 'health check' uit te voeren.

//einde bericht

Bron: Price Waterhouse Coopers B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: