Pressroom World Vision

Zangeres Ntjam Rosie nieuwe ambassadeur World Vision

Foto:
Ntjam Rosie ambassadeur World Vision

Ntjam Rosie komt samen met ontwikkelingsorganisatie World Vision in actie voor kinderen in armoede

Amersfoort, 12 December 2013 /EZPress/ - Amersfoort - De Rotterdamse zangeres en stijlicoon Ntjam Rosie gaat zich als ambassadeur van ontwikkelingsorganisatie World Vision inzetten voor kinderen in armoede. De samenwerking tussen Rosie en World Vision start officieel op 14 december in de Goudse Schouwburg in Gouda, waar zij optreedt tijdens haar theatertour ‘At the back of beyond’. Ntjam Rosie zal vanaf dat moment als ambassadeur aandacht vragen voor kwetsbare kinderen. “De reden dat ik ambassadeur van World Vision ben, is omdat ik geloof dat ieder kind recht heeft op een goede basis. Naar school gaan, schoon drinkwater, een dak boven je hoofd en een liefdevolle omgeving.”

Ik weet hoe het is, als je uren moet lopen om naar school te kunnen gaan. "


Ntjam Rosie komt zelf uit Kameroen en weet wat het is om in een Afrikaans dorpje op te groeien. “Ik weet hoe het is, als je uren moet lopen om naar school te kunnen gaan. Ik weet hoe het voelt, als er midden in het dorp een waterpomp komt, zodat je niet meer heel ver een bos in hoeft om water te halen. Goede zorg en educatie zijn dingen die in Nederland vanzelfsprekend zijn. Maar in sommige landen is dat écht anders! Wat me aanspreekt bij World Vision is de duurzaamheid waar hun visie op gebaseerd is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de gemeenschap zelfstandig wordt en niet meer afhankelijk is van World Vision. Dat vind ik mooi.”

Ambassadeurs geven kinderen een stem

Ook World Vision is enthousiast over de samenwerking. Ntjam Rosie stond onder andere op het North Sea Jazz festival en is inmiddels een grote naam in de Jazzwereld. Het Nederlands publiek maakte ook kennis met haar door haar optreden in het tv-programma De Wereld Draait Door en interviews in de landelijke kranten en vrouwenbladen. Aline Soerdjpal, coördinator ambassadeurs bij World Vision, legt uit waarom het ambassadeurschap van Ntjam Rosie zo belangrijk is. “Door samen te werken met ambassadeurs als Ntjam Rosie geven we een stem aan kinderen, die anders niet worden gehoord. Zo maken we echt een verschil in het leven van kinderen daar en ook in het leven van mensen hier.”

Theatertour ‘At the back of beyond’

Ntjam Rosie tourde met ‘At the back of beyond’, genoemd naar haar recent verschenen album, al door Azië en Oost-Europa en speelt nu ook in de Nederlandse theaters. Na haar optreden op 14 december in Gouda, vervolgt zij haar tour op 19, 20 en 21 december in Zwolle, Rotterdam en Amsterdam. Ook tijdens deze optredens zal zij meer vertellen over haar ambassadeurschap en wat het voor kinderen betekent als hun leven tot bloei komt.

Links:
Website World Vision
Website Ntjam Rosie

Volg World Vision



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: