Nederlands bedrijf wint prestigieuze Amerikaanse innovatie prijs

Ridderkerk, 03 Augustus 2007 /EZPress/ - NESS L300 wint prestigieuze gouden Medical Design Excellence Award 2007

De NESS L300 heeft de Medical Design Excellence Award 2007 gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar toegekend aan producten die de gezondheidszorg kunnen veranderen. Een deskundige jury, bestaande uit zowel specialisten uit de gezondheidszorg en medische ontwerpers hebben de NESS L300 geselecteerd uit meer dan honderd inzendingen. De NESS L300 is een neuroprothese voor de behandeling van een sleepvoet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van elektrostimulatie. Met de NESS L300 kunnen veel patiënten met een sleepvoet weer normaal lopen en zelfstandig revalideren. Voor toepassing van dit hulpmiddel is geen operatie nodig.

De jury was onder de indruk van de NESS L300 vanwege het innovatieve ontwerp waarbij de voet zodanig wordt opgetild dat een sleepvoet wordt gecompenseerd. Doordat patiënten weer op een natuurlijke manier leren lopen worden andere kwalen voorkomen en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Sleepvoet
Letsel aan het centrale zenuwstelsel veroorzaakt vaak een stoornis in de loopbeweging die sleepvoet wordt genoemd. Daarbij kan het voorste gedeelte van de voet niet omhoog komen, waardoor de voet gaat "slepen". Patiënten zijn hierdoor instabiel en lopen kost meer inspanning. Voordat de NESS L300 beschikbaar was, waren patiënten vaak afhankelijk van zwaar orthopedisch schoeisel. De NESS L300 stimuleert de spieren in het onderbeen, waardoor patiënten weer normaal kunnen gaan lopen. De NESS L300 is makkelijk in het gebruik en voldoet aan alle eisen, waaronder het Europese CE keurmerk en de Amerikaanse FDA goedkeuring.

De ervaringen met de NESS L300 zijn uitermate positief. "Ondanks het feit dat de NESS L300 pas sinds dit jaar beschikbaar is in Nederland, is de feedback van de gebruikers die weer opnieuw leren lopen alsmede van de behandelaars zeer positief" aldus Michel Rudolphie, algemeen directeur van NESS Nederland BV. "Wij voelen ons vereerd en zijn zeer verheugd met het juryrapport dat zegt dat de NESS L300, de potentie heeft de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid te vergroten van duizenden patiënten in Nederland en miljoenen individuen wereldwijd."

Over NESS
NESS (Neuromuscular Elektrical Stimulation Systems) speelt een leidende rol op het gebied van neurorevalidatie door de toepassing van moderne technologieën en innovatieve toepassingen. De onderneming ontwikkelt, fabriceert en verkoopt innovatieve systemen voor de revalidatie van mensen met stoornissen als gevolg van letsel aan het centrale zenuwstelsel.


//einde bericht

Bron: Ness Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: