Extra geld voor belangenorganisaties in de zorg

, 23 Juli 2007 /EZPress/ - Voor belangenorganisaties van patiënten, gehandicapten en ouderen komt structureel 10 miljoen euro extra beschikbaar. Hiermee willen minister Klink en staatssecretaris Bussemaker de positie van de cliënt in de zorg versterken.

Klink en Bussemaker (VWS) zullen de komende tijd met meer acties komen om de zorggebruiker een evenwichtige rol in het zorgstelsel te geven. Een daarvan is een wetsvoorstel om de positie van de cliënt te versterken.

Met het extra geld versterken zij alvast de positie van de belangenorganisaties. Ook wordt het subsidiesysteem vernieuwd.

De bewindslieden vinden dat de belangenorganisaties een volwaardige gesprekspartner voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars moeten kunnen zijn.

Programma's
Samen met de organisaties worden vier programma's opgezet.

Zo komt er een programma om patiënten meer inspraak te geven bij kwaliteitsverbetering in de zorg. Een ander programma moet de maatschappelijke participatie van gehandicapten, ouderen en ggz-cliënten stimuleren. Ook komt er betere informatie over de rechten en plichten van de zorggebruiker.

De belangenorganisaties kunnen subsidie krijgen voor activiteiten binnen een programma. Naast de programmafinanciering is er een basissubsidie. Het ledenaantal bepaalt onder meer de hoogte hiervan.


Bron: Ministerie van VWS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: