Intenstief trainingsprogramma gestart voor Nederlandse schaatshelden

De Bilt, 10 December 2010 /EZPress/ - Ze zijn onze schaatshelden, hebben hun sporen verdiend tijdens Europese-, Wereldkampioenschappen én Olympische Spelen, maar maken zich nu op voor een totaal nieuwe schaatsuitdaging; Rintje Ritsma, Gerard van Velde, Falko Zandstra en Annamarie Thomas nemen het tegen elkaar op in een aparte competitie binnen het Red Bull Crashed Ice World Championship. Ze schaatsen geen rondjes op een vlak gepolijste baan, zoals ze gewend zijn uit hun schaatsverleden, maar schouder aan schouder met 70 km/ uur van een 400 meter lang ijskanaal vol S-bochten en obstakels. Op zaterdag 5 februari komt de door Red Bull ontwikkelde nieuwe sport, 'Ice Cross Downhill' naar het Limburgse Valkenburg voor een keiharde strijd in de tweede stop van het wereldkampioenschap. Donderdag 9 december verzamelden de 4 schaatsers zich voor een eerste training onder leiding van Ice cross Downhill atleet Remo Speijers.

In de ijshal van Dronten verzamelden Ritsma, van Velde, Zandstra en Thomas voor een eerste Ice Cross Downhill training. 'Alleen het pak aantrekken was een heel avontuur', vertelde van Velde na afloop. Remo Speijers, deelnemer Red Bull Crashed Ice World Championship 2010 en 2011, traint de vier voormalig langebaan schaatsers. 'Je ziet direct dat ze alles goed leren. Bochten rechtsom wordt lastig, daarnaast moet hard getraind worden op het remmen en op vallen en opstaan. Na ruim 2 uur trainen eindigend met een zogenaamde stomach slide gevolgd door een achtje links en rechtsom draaien, zat de eerste training erop. Annamarie benadrukte de moeilijkheid van de bochten, 'ik heb nog zoveel te trainen om het bochtje rechtsom goed te beheersen, wat is dit moeilijk!' 'Dit is zo zwaar, petje af voor de atleten van Red Bull Crashed Ice ', vervolgde Zandstra'. Ook Rintje gaf aan dat het lang geleden was dat hij zo zwaar getraind heeft. 'Ik heb alleen maar meer zin gekregen! Na nog een paar goede trainingen, ben ik er zeker klaar voor'. Volgende week staat een tweede training op vlak ijs gepland, begin januari reist het viertal naar Salzburg om daar te trainen op een Ice Cross Downhill oefenbaan.

Op 15 januari 2011 trekt het Red Bull Crashed Ice World Championship naar het Olympiapark in München voor de opening van het seizoen. Slechts drie weken later op 5 februari, is het de beurt aan Valkenburg om zich te voegen aan de kleurrijke lijst van gastlocaties voor 's wereld sterkste schaatsers. Een 400 meter lang ijsparcours wordt aangelegd in het Kuurpark van Holland Casino op de Cauberg. De voorbereidingen voor Valkenburg zijn al in volle gang. In de maanden december en januari organiseert Red Bull door het hele land diverse kwalificatiewedstrijden, waaraan iedereen kan deelnemen. De snelste schaatsers plaatsen zich voor de kwalificatieronden in Valkenburg, waarbij deelname aan de grote finale tussen de internationale toppers kan worden afgedwongen. Ritsma, van Velde, Zandstra en Thomas zijn vanaf 3 februari in het atletendorp van Landal GreenParks aanwezig om zich klaar te stomen voor de finaledag. Na Valkenburg trekt de bevroren stoet op 26 februari naar Moskou, waar naar verwachting in temperaturen onder het vriespunt gestreden zal worden. De seizoensfinale van de Red Bull Crashed Ice World Championship is volgens traditie in het Canadese Quebec op 19 maart. Één ding is zeker, het seizoen 2011 belooft ijzingwekkend te worden!

Voor meer informatie en inschrijving, ga naar via www.redbullcrashedice.com


//Einde bericht

Bron: Red Bull

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: