Jan Poot (Chipshol) komt met boek `Schipholgate`

Schiphol-Rijk, 10 Mei 2010 /EZPress/ - Deze week verschijnt het boek `Schipholgate` van gebiedsontwikkelaar Jan Poot (Chipshol). In deze uitgave (oplage 10.000 stuks) is een deel van de duizenden reacties opgenomen die Poot (85) ontving naar aanleiding van zijn vorige boek `Doodzonde` en de door hem geplaatste advertenties in landelijke kranten. Zo bevat `Schipholgate` een brief van een voormalig accountant van Coopers & Lybrand die stelt dat zijn superieuren hem verboden om Chipshol een goedkeurende accountantsverklaring af te geven.

Chipshol is de grootste private vastgoedpartij in de Schiphol-regio en wordt al vijftien jaar tegengewerkt door de overheid. Daardoor raakte het bedrijf verzeild in tientallen juridische procedures en liep de grondpositie terug van 600 naar 150 hectare. In Doodzonde (november 2009) beschreef Jan Poot wat hem persoonlijk en zijn bedrijf is overkomen.

Zo werd hij vanaf 1994 zwaar gedupeerd door de omstreden vice-president Westenberg van de rechtbank Den Haag. Naar deze inmiddels vertrokken rechter stelt de Rijksrecherche een onderzoek in. Ook zal Westenberg samen met o.a. zijn voormalige collega`s Numann (thans lid Hoge Raad) en Kalbfleisch (Nma) onder ede worden gehoord. Op het boek `Doodzonde` werd door burgers en bedrijven dermate massaal gereageerd dat Poot besloot een groot deel van de reacties met toestemming van betrokkenen te bundelen in `Schipholgate`.

Een voormalig Coopers-accountant schreef dat hem in de jaren 90 door zijn Raad van Bestuur werd verboden een goedkeurende verklaring voor de jaarrekening van Chipshol af te geven (pagina 72). De accountant was het daar zeer mee oneens en plaatst vraagtekens bij het optreden van o.a. voormalig Coopers-topman Van Luyk. Onder juridische druk moest Coopers & Lybrand de goedkeurende verklaring later alsnog afgeven. Coopers was (en is) ook de accountant van de luchthaven Schiphol.

`Schipholgate` bevat ook een reactie van een oud secretaris van de Raad van State. Die stelt dat `raadselachtige rechterswisselingen ` zoals in de Chipshol-zaak gebeurde bij de Rechtbank Haarlem leiden tot vragen over de zuiverheid van het rechtssysteem. En dat bij het uitblijven van een antwoord op die vragen een parlementair onderzoek gerechtvaardigd is (pagina 14).

//Einde bericht

Bron: Chipshol

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: