Onderzoek: consumenten vinden malware-preventie de verantwoordelijkheid van website-exploitanten

Overheidsingrijpen gewenst bij het bestrijden van cybercrime en het ontwikkelen van regelgeving voor internetservicebedrijven

London, 27 April 2010 /EZPress/ - Onderzoek onder 1.000 Britse consumenten in opdracht van Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, laat de behoefte zien aan proactieve maatregelen om websites vrij te houden van malware en om privacygevoelige consumenteninformatie te beschermen.

De belangrijkste uitkomsten:

Verantwoordelijkheid. 54% van de respondenten zegt dat de website-exploitant ervoor moet zorgen dat zijn website de computers van bezoekers niet besmet met malware die kan leiden tot diefstal van data.
Reactie op besmetting. 71% van de consumenten zegt dat zij een website die hen heeft besmet nooit meer zal bezoeken. Slechts 7% zegt het probleem te willen melden aan de website-exploitant.
OP zoek naar veilige sites. 54% van de consumenten zegt waarschijnlijk de voorkeur te zullen geven aan een website die meedoet aan onafhankelijke tests die uitwijzen dat de website vrij is van malware.
Overheidsingrijpen. Gevraagd naar welke maatregelen de overheid moet nemen om het internet veiliger te maken, noemt 37% van de respondenten zwaardere straffen voor cybercriminelen. 26% vindt dat ISP's en online-aanbieders meer moeite moeten doen om malware te blokkeren.
'De enorme hoeveelheden persoonlijke en financiële gegevens die op het internet door websites stromen, maken de laatste tot een aantrekkelijk doelwit voor misdadigers,' zegt David Lacey, een bekende vernieuwer van information security management. 'Dit onderzoek toont aan dat de consumenten steeds meer streetwise en bewust worden van de noodzaak om risico`s voor hun persoonlijke en financiële informatie uit de weg te gaan. Om omzetverlies te voorkomen en om hun reputatie te beschermen, moeten Websites duidelijk aantonen dat zij actie hebben ondernomen om hun bezoekers tegen malware-aanvallen te beschermen.'

Volgens recent onderzoek van Forrester 'kunnen voorheen vertrouwde websites niet langer vertrouwd worden. Een zorgwekkende trend is dat webgebruikers in toenemende mate kans lopen besmet te raken op legitieme websites. Dit is een nieuw verschijnsel. Malware was vroeger alleen op twijfelachtige sites te vinden, bijvoorbeeld op sexsites of goksites.'


//Einde bericht

Bron: Qualys

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: