Korpsbeheerders stellen orde op zaken bij ICT- en inkoop Politie

Driebergen, 10 April 2010 /EZPress/ - Het dagelijks bestuur van het Korpsbeheerdersberaad neemt ingrijpende maatregelen bij de `voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN)`, de organisatie die de ICT en de centrale inkoop voor de politie verzorgt. Bij de vtsPN zijn zowel op het gebied van financiën als ICT grote problemen. Onder leiding van de huidige interim-directeur van de vtsPN wordt een interventieteam ingezet met `zwaargewichten` uit de rijksdienst, de politieorganisatie en de vtsPN zelf. Dit team zal in een periode van zes tot acht maanden de meest urgente ict- en bedrijfsvoeringsproblemen oplossen. De korpschefs steunen de maatregelen.

De financiële situatie bij de vtsPN is nijpend; het boekjaar 2009 is met een verlies van 27,4 miljoen euro afgesloten door aanzienlijke, deels onvoorziene tegenvallers. Daarnaast heeft de financiële administratie te maken met flinke achterstanden. Om de financiële tekorten op te lossen, krijgt het interventieteam mede de opdracht de forse, al deels in gang gezette structurele bezuinigingen van ten minste 26 miljoen euro verder door te voeren en om de financiële administratie weer soepel te laten draaien. Overigens is al ingegrepen in de financiën van de vtsPN, bijvoorbeeld door een flinke vermindering van het aantal externen.

Ook op het vlak van ICT wordt ingegrepen. Dit treft zowel de politiekorpsen als de vtsPN. Kostenbeheersing en vergroten van de continuïteit van de ICT liggen aan de ingreep ten grondslag. Er wordt gesnoeid in het grote aantal applicaties en er worden andere prioriteiten gesteld, onder meer gericht op vereenvoudiging van het productenpakket en de verbetering van de kwaliteit van producten en diensten van de vtsPN.

Door deze ingrepen is voorlopig geen sprake van grootschalige vernieuwingen. Eerst moet het `ICT-huis` van de Nederlandse politie beter op orde zijn. Een aantal (vernieuwings)projecten zal daarom worden stilgelegd of getemporiseerd. Het interventieteam voert daarnaast technische en beheersmatige verbeteringen door in de rekencentra van de vtsPN. Dit, naar aanleiding van bevindingen die zijn opgedaan tijdens de recente ICT-storing in Noord en Oost Nederland.

//Einde bericht

Bron: VTS Politie Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: