Pressroom SmartNetwork

Het nieuwe werken nu ook voor ZZP-ers en ondernemers!

Nieuw business center concept speelt in op veranderende behoeften van zelfstandigen en ondernemers!

Amsterdam, 04 Februari 2010 /EZPress/ - In Amsterdam is een nieuw en uniek business center concept geboren, dat zelfstandigen (ZZP-ers) en ondernemers een professionele en flexibele vorm van werken aanbiedt. Met als belangrijkste doel om van deze ZZP'ers 'PZP-ers' (Professionals Zonder Personeel) te maken. Het Smart Business Center biedt tal van slimme faciliteiten en ondersteuning op basis van zeer flexibele contracten (vanaf 1 dag) tegen 'value for money' prijzen.

Nieuwe trend flexibel werken
Onlangs presenteerde het ministerie van verkeer en waterstaat een verkennend onderzoek naar flexibel werken. Men voorspelt dat flexibele kantoren en werkplekken de toekomst zullen bepalen. Paul Smits, directeur van het blad Vastgoedmarkt, denkt dat mobiel werken de komende jaren Ă©Ă©n op de drie kantoormeters overbodig maakt. Het aantal zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) blijft onverminderd stijgen en de behoefte van deze zelfstandigen is flexibiliteit in plaats en in tijd.

Van ZZP-er naar PZP-er
Veel zelfstandigen zijn tegenwoordig hoogopgeleide kenniswerkers en beantwoorden niet aan het profiel van de klassieke ZZP'er. Deze 'tweede generatie ZZP-ers' willen productiever en efficiënter werken, professionalisering, netwerken, van elkaar leren, het kennisniveau verhogen en samenwerkingsvormen aangaan. Het zijn zo een aantal termen die steeds belangrijker worden voor zelfstandigen. Door het toenemende aantal zelfstandigen wordt ook de concurrentie onderling heviger. Deze zelfstandigen willen zich ook meer onderscheiden en hun toegevoegde waarde duidelijker maken. Ofwel upgraden naar een ander niveau: PZP-er (Professional Zonder Personeel).

Personal branding
Om je te onderscheiden speelt personal branding een heel belangrijke rol. Een onderdeel hiervan is de P van Plaats. Een professionele, inspirerende werkplek waar je flexibel kunt werken, maar ook je klanten kunt ontvangen in plaats van met hen af te moeten spreken langs de weg. Door een gesprek met een goed kop koffie in de business lounge of een bespreking in een sfeervolle vergaderruimte (die volledig te voorzien is van de bedrijfsuitstraling en logo van het bedrijf), maakt de PZP'er een professionele indruk Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe men het Smart Business Center kan inzetten voor de eigen personal branding.

Business center 2.0
Het Smart Business Center speelt in op voorgenoemde trends en biedt tal van slimme ondersteuning en faciliteiten met een (voor de branche) uniek en transparant 'value for money' prijsbeleid. De inrichting en sfeer zijn modern en het center is ook voorzien van een business lounge, coffee corner, leestafel en ontvangstlobby. Ook wat betreft nieuwe huurvormen zet het Smart Business Center een nieuwe trend. Zo is het mogelijk om een kantoor te delen of aan timesharing te doen. Naast zeer flexibele contracten (vanaf 3 maanden) kun je er via een strippenkaart zelfs per dag werken. Bovendien mogen alle klanten gratis workshops en netwerkbijeenkomsten bijwonen.

Het Nieuwe Werken
Naast zelfstandigen kunnen ook werknemers van bedrijven de mogelijkheden benutten om bijv. hun 'nieuwe werken' invulling te geven. Werkgevers kunnen voor hun werknemers zeer flexibel kantoorruimte huren. Er zijn inmiddels tal van voorbeelden van bedrijven die het nieuwe werken omarmen en op deze manier productiever en efficiënter werken.

Niet voor iedereen geschikt
Het Smart Business Center is niet voor iedereen geschikt. Het center richt zich ook op de groep van bedrijven die willen professionaliseren in locatie en huisvesting. Het concept komt pas echt tot zijn recht door ambitieuze personen en bedrijven die de meerwaarde van het business center tot hun eigen voordeel weten te gebruiken.

//einde persbericht

Bron: SmartNetwork

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: