Luxaflex inspireert consument met nieuwe campagne

Hardinxveld / Giessendam, 07 Juni 2007 /EZPress/ - Luxaflex profileert zich met de nieuwe campagne Get
Inspired als dé inspiratiebron voor consumenten die op zoek zijn naar raambekleding. Het nieuwe concept zet Luxaflex op de kaart als leverancier met een brede range producten, naadloos aansluitend bij de huidige interieursferen. De natuurlijke reflectie van (zon)licht zet de toon en laat de betekenis van Luxaflex - flexibel met licht - meer dan ooit leven.

Zonder (zon)licht heeft de natuur geen kleur en zonder licht zie je geen vorm. Luxaflex gaat terug naar de bron en laat de unieke eigenschappen van licht zien met prachtige natuurbeelden. Zoals de zon de natuur een eigen kleur geeft, zo laat Luxaflex licht leven in het interieur. Hiermee wordt duidelijk dat Luxaflex méér is dan leverancier van functionele lichtregeling. Luxaflex is een lifestylemerk; inspirerend, flexibel, sfeervol en eigentijds. Als aanbieder van een enorme collectie raambekleding, daagt Luxaflex een ieder uit tot in detail een individueel ontwerp te realiseren waarbij de flexibiliteit van licht centraal staat. Van subtiel tot extreem. Je eigen personal edition voor ieder raam.

Luxaflex(r) laat licht leven

Creatief, inspirerend en speels. Dat zijn de trefwoorden voor het eigentijdse interieur. De laatste stylingideeën, de nieuwste kleuren, verrassende ontwerpen van de grote meubelbeurzen; het interieur is lifestyle geworden. Maar zo'n modieus interieur begint altijd bij de basis: vloer, wanden én het raam. Want dat zijn de grote vlakken die de toon zetten; qua kleur, sfeer en uitstraling. Vooral dat raam speelt een heel bijzondere rol. Een subtiele, transparante overgang tussen binnen en buiten, tussen open en besloten. Raambekleding is een must tegen al te felle zon, inkijk en hinderlijke reflectie. Luxaflex' presenteert elk jaar nieuwe slimmigheden waarmee de lichtinval - net als in de natuur - steeds een ander gezicht krijgt. Zoals de nieuwe FacetteTM Shades, waarbij een driedimensionale stof zorgt voor diffuse lichtregeling. Ook ideaal is de Plissé met 'andersom' sluiting (Top-down/Bottom-up) als alternatief voor matglas plakfolie. Hiermee laat 'Luxaflex' zien dat zonwering méér is dan een functionele oplossing. Het is vooral een statement waarmee je het licht regelt in je interieur en waarmee je een smaak weerspiegelt: design, modern, dromerig romantisch of elegant klassiek.

Kies je inspiratie

Het wonen van nu draait vooral om thema's. Vintage, natuur, kleur of glamour; er zijn vele richtingen. De stylisten van 'Luxaflex' volgen daarom de internationale designbeurzen op de voet. Dit jaar werden op de meubelbeurs in Milaan, het design-mekka bij uitstek, hele futuristische ontwerpen getoond. Luchtig van snit, met veel vloeiende lijnen. Waarbij zwart-wit aangevuld wordt met sterke, krachtige kleuren als rood, groen, geel, blauw en paars. Bling-bling blijft, maar dan vooral als glanzend accentje. Denk aan woonaccessoires en verlichting in zilver, chroom en goud.

De 'Luxaflex' collectie sluit naadloos aan op al die noviteiten. Het begrip luxaflex is voor velen synoniem met de horizontale jaloezie, maar de collectie is oneindig veel breder. Helemaal afgestemd op de interieursferen van nu. Met als recente toppers de strakke en extra brede Gordijnjaloezie met applicatie. Ook zeer van deze tijd is de luxueuze Silhouette, een superdun voilesysteem met zachte, zwevende tussenlaagjes dat het midden houdt tussen lamel en vitrage.

Je eigen 'limited edition'

Dé grote trend in Milaan waren de 'limited editions' van beroemde ontwerpers. Eigen collecties dus in kleine oplages, waarin ze al hun fantasie kwijt kunnen. Dichter bij huis vinden we dezelfde uitdaging in de nieuwe 'Luxaflex' collectie. De enorme stof- en materiaalkeuze, samen met de brede range aan prints, afwerkingen en accessoires, brengt individueel design onder handbereik. Kijk maar naar de nieuwe verticalen: naar eigen smaak te decoreren met aluminium of houten strips.

Helemaal intrigerend zijn de digitale druktechnieken. 'Luxaflex' past ze toe in haar spiksplinternieuwe Expressions Rolgordijncollectie. Kies uit meer dan 100 prints en plaats deze als flitsend megapatroon, repeterende borderrand of fijn all-over motiefje. Al je ideeën over kleur en dessin zijn nu te verwezenlijken. In deze serie zit ook de recente kindercollectie, met vrolijke tekeningen van de hand van Marit Törnqvist.

En wie wist dat je zelfs bij de klassieke horizontale jaloezie kunt kiezen voor raamvullende patronen? De kunstzinnige Ondulette Jaloezie biedt een serie abstracte motieven - golven, blokken of bogen - die opgebouwd worden uit ingesneden lamellen. Door het spel van licht en schaduw ontstaat optische dieptewerking. De computer rekent het patroon keurig uit voor iedere denkbare raammaat.

Finishing touch

Qua confectiemethoden biedt 'Luxaflex' de top. Blader door de vouw- en rolgordijncollecties en sta versteld van de honderden bijzondere stofsoorten in alle kleuren van de regenboog. Elk woonseizoen worden daar door een stofontwerpster weer nieuwe kwaliteiten aan toegevoegd. Flinterdunne ausbrenners, inbetweens, echte zijde, suède, stijlvol velours, linnenstructuur en ruige reliëfstoffen - voor elke sfeer precies de juiste stof.

En dan tot slot, de finishing touch. Alleen al voor de vouwgordijnen is een groot arsenaal beschikbaar aan voeringen, volants, tunnelbaleinen, knopen en koordbiezen. Stuk voor stuk relatief kleine elementen, maar daarom niet minder belangrijk. Oog voor detail zet de kroon op het werk en laat zien dat over een mooi ontwerp is nagedacht.

Spelen met zonwering, is spelen met licht. 'Luxaflex': inspirerend, uniek en persoonlijk.

NIEUWE TRANSPARANTIE
Het hypermoderne interieur zet in op transparante en glanzende materialen: glas, kunststof, zilver, chroom en goud. Serene jaloezieën in techno of metallic finishes passen daar perfect bij. Net als raambekleding die een geraffineerd spel speelt met licht en schaduw. Bijvoorbeeld de nieuwe driedimensionale Facette Shades. Door het verschuiven van de twee open-dicht geweven stoflagen ten opzichte van elkaar, zijn licht en privacy diffuus te regelen.

SPELEN MET DESIGN
Regel je eigen licht en maak je eigen 'design' met de ontelbare mogelijkheden die de 'Luxaflex' collectie biedt. Zo zijn de nieuwe, extra brede 250 mm Panels naar eigen inzicht te versieren met deco strips. Kies voor een vlakverdeling van een, twee of drie segmenten. In een uitvoering van screendoek met aluminium strips prachtig voor het koele interieur; met houten strips op geweven stof heel fraai in meer warmere stijlen.

PERSONAL TOUCH
Op detailniveau bieden de 'Luxaflex' Finishing Options keuzes te over voor een persoonlijke touch en met een heel bijzondere lichtinval. De Roman Shades bieden opties voor diverse volants, opgestikte of platte tunnelbaleinen, lichtdoorlatende of juist black-out voeringen, knopen en koordbiezen in pluizig chenille dan wel een stoere suèdelook.

PUUR NATUUR
Met hout kun je vele kanten op. Van het blonde Scandinavische trendbeeld tot de zwoele sfeer van het Braziliaanse oerwoud. De houtcollectie van 'Luxaflex' loopt dan ook van licht berken tot donker wengé. Laat je verder inspireren door de 48 gedecoreerde ladderbanden voor een extra creatief accent. Of kies voor een houten jaloezie met aluminium onderdelen: de Fusion optie, die natuur en cultuur moeiteloos verenigt.


//EINDE PERSBERICHT

Bron: LuxaFlex

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: