MarketDrums lanceert real-time beursfondsnieuws voor beleggers

Gebruikers kunnen kiezen: via e-mail, SMS,RSS en/of in elektronische agenda

Amsterdam, 12 Mei 2009 /EZPress/ - MarketDrums (www.marketdrums.com) is een nieuwe dienst voor beleggers die als eerste real-time ál het nieuws levert over alléén de fondsen waarin een belegger investeert. Beleggers ontvangen dit nieuws via SMS, RSS en/of e-mail, terwijl financiële kalenders automatisch in hun elektronische agenda worden geplaatst. Het nieuws is afkomstig van gerenommeerde leveranciers zoals Dow Jones, Hugin en de beursgenoteerde bedrijven zelf.

Persberichten, media nieuwsberichten, analistencommentaren, insider selling overzichten en agenda-aankondigingen met belangrijke toekomstige gebeurtenissen. Beleggers kunnen via MarketDrums kiezen welke beursfondsen zij willen volgen, om vervolgens alle relevante informatie over de verschillende beursfondsen via SMS, RSS, e-mail en/of in de elektronische agenda te ontvangen.

AEX, AMX, FTSE 100, DAX 30, CAC 40Â…
Marketdrums heeft momenteel real-time fondsinformatie beschikbaar van alle belangrijke Europese beurzen, waaronder de Nederlandse AEX, AEX Small Caps en AMX, maar ook van de FTSE 100, DAX 30, CAC 40, Ibex 35, BEL-20, BELsmall, Belmid, OMX Helsinki 25, OMX Stockholm 30, OSEBX en PSI 20.

'Een groot deel van de beleggers belegt voornamelijk op deze Europese beurzen,' zegt Rutger Geelen, Managing Director van MarketDrums. 'Voor de doorgewinterde beleggers verwachten we in de nabije toekomst echter ook fondsinformatie toe te voegen van beurzen op andere continenten.'

Via 4 communicatiekanalen
De vorm waarin gebruikers de beursfondsberichten ontvangen is kanaalspecifiek. Zo worden via SMS alleen belangrijke headlines verstuurd. Via e-mail en RSS worden volledige nieuwsartikelen, persberichten, analyses en rapporten verstrekt. En de elektronische agenda van gebruikers wordt gebruikt om belangrijke toekomstige gebeurtenissen te communiceren, zoals beursintroducties, cijferpublicaties en aandeelhoudersvergaderingen.

'Beleggers krijgen op deze manier een volledig pakket aan informatie die zij goed kunnen gebruiken bij het nemen van de juiste beslissingen,' zegt Geelen. 'Zo'n volledige en gepersonaliseerde informatievoorziening bestaat op dit moment nog niet. Met name de functionaliteit om toekomstige gebeurtenissen van een beursfonds aan elektronische agenda's toe te voegen is uniek. Deze functionaliteit is geschikt is voor alle populaire elektronische agendaprogramma's waaronder Outlook, iCal en Windows Live.'

Dow Jones nieuws
MarketDrums heeft de verschillende functionaliteiten van het platform zelf ontwikkeld. Om de betrouwbaarheid van de geleverde beursinformatie te garanderen, levert MarketDrums o.a. Nederlands en internationaal nieuws van Dow Jones (www.dowjones.com) en persberichten van Hugin (www.hugin.com)

Geelen: 'Gebruikers van MarketDrums krijgen op die manier direct toegang tot het meest complete én betrouwbare aanbod van beursfondsnieuws op de Europese beurzen. Informatie die normaal gesproken alleen is weggelegd voor handelaren en professionele beleggers.'

Wat kost dat?
De diensten van MarketDrums worden aangeboden in drie abonnementsvormen, die onderling alleen verschillen in het aantal te volgen fondsen. Het Light Plan is bedoeld voor de kleine belegger en geeft recht op het volgen van 5 verschillende beursfondsen. Het Basic Plan is bedoeld voor de wat meer gevorderde beleggers en geeft recht op het volgen van 10 beursfondsen. Het Premium Plan is voor de grote investeerders die informatie kunnen ontvangen van 25 verschillende beursfondsen.

De 3 maandelijkse abonnementen worden door MarketDrums aangeboden voor respectievelijk 19,95 euro, 29,95 euro en 49,95 euro per maand. De kosten voor SMS zijn inbegrepen bij de maandelijkse abonnementsprijs. De abonnementen zijn per maand opzegbaar en nieuwe gebruikers kunnen de goedkoopste 2 abonnementen de eerste maand gratis proberen.

//Einde bericht

Bron: MarketDrums

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: