Groene Zorg Flevoland: de digitale snelweg naar de Zorgboer

Dronten, 11 Maart 2008 /EZPress/ - Op donderdagmiddag 13 maart lanceert het Samenwerkingsverband Landbouw & Zorg Flevoland de website Groene Zorg Flevoland. De website, die bedoeld is voor leerlingen van het praktijkonderwijs en cliënten uit de zorg, geeft inzicht in de mogelijkheden voor Groene Zorg in Flevoland. Met deze vraaggestuurde website loopt Flevoland landelijk voorop.

De website, die tijdens het symposium 'Groene Zorg Flevoland' op de Warmonderhof in Dronten in gebruik wordt genomen, laat zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van wonen, werken, leren en dag- of vrijetijdsbesteding op zorgboerderijen of groenprojecten in Flevoland. Op de website www.groenezorgflevoland.nl zijn ook opleidingsmogelijkheden te vinden in het Groene Beroepsonderwijs.

Het Samenwerkingsverband Landbouw & Zorg Flevoland is een initiatief van het Groenhorst College in Dronten. Om de continuïteit van het project te waarborgen draagt Aat de Jonge, burgemeester van Dronten en lid van de stuurgroep, de taken van het samenwerkingsverband op 13 maart symbolisch over aan Eric van Vollenhoven van MEE IJssseloevers. MEE IJsseloevers biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. Naast het beheer van de site krijgt MEE ook een loketfunctie waar mensen met vragen terecht kunnen. MEE ziet de opzet van Groene Zorg Flevoland als een welkome aanvulling op haar mogelijkheden om de cliënten in de zorg, maar ook leerlingen in het praktijkonderwijs, zo goed mogelijk de juiste 'Groene' weg te wijzen.

Partners in het project zijn: Groenhorst College, TriAde, St. De Reeve, Kwintes, MEE IJsseloevers, Samenwerkend Praktijkonderwijs Flevoland, Zorgboerderijen Flevoland en ZMLK scholen.

//einde bericht

Bron: Groene zorg Flevoland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: