MediaMotion failliet: 400 werknemers op straat

Cd- en dvd-maker MediaMotion plotseling failliet

Utrecht, 27 Februari 2008 /EZPress/ - "Een ijskoude douche voor zo'n 400 werknemers." Zo omschrijft CNV-bestuurder Frans ten Broeke de situatie bij het Udense bedrijf MediaMotion, producent van cd's en dvd's. Gisteren kregen de werknemers tijdens een inderhaast georganiseerde personeelsbijeenkomst tot hun stomme verbazing te horen dat hun bedrijf failliet is.

Koude douche voor 400 werknemers "


"Niemand zag dit aankomen", zegt Ten Broeke van CNV Chemie en energie. "De directie heeft de werknemers totaal onverwacht bij elkaar geroepen; zelfs de ondernemingsraad en de vakbonden zijn hierover niet van tevoren geïnformeerd. Dit getuigt van zeer slecht werkgeverschap en een beroerde overlegstructuur."

Volgens de CNV-bestuurder is het faillissement een grote klap voor de regionale werkgelegenheid. "Naast de vaste werknemers werken hier ook veel uitzendkrachten. In het hoogseizoen komt het voor dat er zo'n 600 uitzendkrachten rondlopen. Je kunt je voorstellen hoe hard dit aankomt."

Niet zo'n beste relatie
De CNV-onderhandelaar had al niet zo'n beste relatie met het bedrijf. Ten Broeke: "De werkdruk in het bedrijf is enorm, de arborisico's zijn groot. Er is geen cao, alleen een soort bedrijfsregeling. We proberen inmiddels al anderhalf jaar om hierover met de directie in gesprek te komen. Zonder resultaat; de directie duikt telkens weg. We waren bezig met een petitie onder werknemers, maar dat hoeft dus allemaal niet meer.

Saillant detail is dat het bedrijf vorig jaar door CNV Jongeren nog is uitgeroepen tot beste werkgever voor uitzendkrachten. Ten Broeke: "Helaas staat dit in schril contrast met de manier waarop het bedrijf met de vaste krachten omgaat. Op dat gebied verdienen ze wat mij betreft de hoofdprijs voor slechtste werkgever. Zeker nu."

Doorstart?
Ten Broeke hoopt dat er kansen zijn op een doorstart voor het bedrijf en wil hierover zo snel mogelijk in gesprek met de curator.

//einde bericht

Bron: CNV Bedrijvenbond

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: