iDEAL populairste online betaalmiddel

Vertrouwen basis van groei

Amsterdam, 28 Januari 2008 /EZPress/ - Het gebruik van iDEAL stijgt explosief. Het aantal met iDEAL betaalde online aankopen bedroeg in 2007 bijna 15 miljoen. Een stijging van 238% ten opzichte van 2006 ( 4,4 miljoen). Met deze groei verstevigt iDEAL haar koppositie ten opzichte van andere online betaalproducten. De totale omzet met iDEAL bedroeg het afgelopen jaar circa € 1,1 miljard.

iDEAL is nu het meest gebruikte online betaalmiddel. Het gebruik heeft in vergelijking met creditcards een vlucht genomen: Uit onderzoek, waarbij is gevraagd hoe de laatste aankoop is afgerekend, blijkt het aandeel iDEAL de afgelopen maanden met 39% te zijn toegenomen, terwijl dat van creditcards gelijk bleef.

December was een topmaand voor iDEAL met 1,7 miljoen betalingen. In december is zeer veel online gekocht. Dit heeft iDEAL veel nieuwe gebruikers opgeleverd: 16% van de iDEAL gebruikers heeft in deze periode voor het eerst met iDEAL betaald. Onderzoek toont aan dat als men eenmaal een keer met iDEAL heeft betaald dit leidt tot vervolgbetalingen met iDEAL. De vooruitzichten voor iDEAL zijn dan ook goed.

Populariteit groeit door vertrouwen
iDEAL heeft met 32% de hoogste voorkeur als betaalmiddel bij internet aankopen. De belangrijkste reden die online kopers hiervoor geven is dat het gemakkelijk en gebruiksvriendelijk is. Bij betalen via iDEAL staan de betaalgegevens van de aankoop al klaar en betaalt de consument direct via internetbankieren bij zijn eigen bank. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Currence verwacht dat het gebruik van IDEAL ook in 2008 verder zal toenemen. 'Ruim een derde van alle online kopers kent iDEAL nog niet goed, dus daar ligt nog veel potentieel', aldus Bob Goulooze van Currence. Daarnaast zijn webwinkeliers uitermate positief over iDEAL en zullen in 2008 meer webwinkels iDEAL in hun internetkassa gaan aanbieden.

//einde bericht

Bron: Currence

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu





EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: