KvK registreert 100.000ste starter in Arnhem

Arnhem, 18 December 2007 /EZPress/ - 2007 is een absoluut recordjaar wat nieuwe inschrijvingen in het handelsregister betreft. Nooit eerder waren er in één jaar zoveel starters. Op 17 december jl. schreef de Kamer van Koophandel in Arnhem de 100.000ste onderneming in voor 2007.

L&K Installaties
De 100.000e startende onderneming is L&K Installaties. Jeugdvrienden Marc Leenders en Rutger Kleijn starten in Weurt een fulltime onderneming in de installatiebranche: verwarming, loodgieten, dakbedekking en specifieke werkzaamheden zoals lassen en fitten voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Coach voor een jaar
De verraste starters werden onthaald door Ronald Migo, algemeen directeur KvK Centraal Gelderland. "Dat die 100.00ste nou net in mijn regio zit, maakt me trots en doet me veel plezier. Wij doen veel om ondernemersschap in onze regio te stimuleren. Ik heb erg veel vertrouwen in deze jongens."
Daarna vertrokken ze met hun partners naar de Kamer van Koophandel in Utrecht waar Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken hen een gratis uitreksel overhandigde uit het Handelsregister. Heemskerk benadrukte daarbij het belang van het toenemend aantal ondernemers voor de Nederlandse economie en wees L&K Installaties al op de subsidiemogelijkheden mochten ze hun vleugels willen uitslaan over de grens.
Ook Frans van Steenis, directeur KvK Nederland prees de jonge starters voor hun eigen ondernemingslust en hun partners voor hun steun in het proces. "Voor gemotiveerde starters als Marc en Rutger kan de Kamer met haar professionele diensten veel betekenen. Dat de tarieven volgend jaar weer omlaag gaan, is ook voor deze starters mooi meegenomen."
Namens de KvK Nederland kregen Leenders en Kleijn een jaar lang begeleiding van een professionele coach aangeboden. Topondernemer en voormalig zakenvrouw van het jaar Lia van den Berg, neemt deze rol met veel plezier op zich. Ze had alvast een tip voor L&K. "Hard werken, want hoe goed je ook bent, die bal gaat niet vanzelf rollen. Je zet je eigen pad uit, maar een coach is altijd handig. Dus als je wilt: bel Lia!"

Elk voordeel heeft een nadeel
Marc Leenders: "Het tekort aan geschikte arbeidskrachten in de techniek werkt in ons voordeel; voor ons een extra reden om nu te starten met ons bedrijf." "Hoewel dit ook weer in ons nadeel kan werken wanneer we nog meer klussen krijgen en zelf op zoek moeten naar goede vakmensen", vult Rutger Kleijn aan. Waarmee de heren indirect een oproep neerleggen bij de onderwijsinstellingen om toch vooral meer studenten te interesseren voor technische opleidingen.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de KvK voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert de KvK de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Op deze wijze stimuleert de KvK succesvol ondernemerschap in Nederland

//einde bericht

Bron: Kamer van Koophandel Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: