Wensen klant in zorgpakket Eerstelijnszorg zoals de klant het wil

Zwolle, 29 Oktober 2007 /EZPress/ - De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF), de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE) en de zorgverzekeraars van Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) gaan nauw samenwerken om de wensen van de consument in het zorgpakket van de eerstelijnszorg een plaats te bieden. Naar verwachting zal UVIT de eerste resultaten al in het voorjaar van 2008 verwerken in het eerstelijnszorgaanbod.

Volgens de NPCF verdient de eerstelijnszorg een belangrijke plaats in de gezondheidszorg. UVIT deelt deze mening en heeft zich als eerste zorgverzekeraar bereid verklaard hier concreet gevolg aan te geven. Ook SGE is verheugd met de aandacht voor haar sector en werkt in haar negen gezondheidscentra graag mee aan het project. Doel van de samenwerking is om vanuit het perspectief van de patiënt richting te geven aan de inkoop van eerstelijnszorg en keuzeondersteunende informatie voor verzekerden aan te bieden.

Om dit te bereiken wordt een aantal stappen gevolgd. Allereerst brengt de NPCF in beeld welke voorkeuren zorggebruikers hebben als het gaat om de eerstelijnsgezondheidszorg. Dit wordt vervolgens vertaald in indicatoren voor zorginkoop. Daarnaast wordt de feitelijke zorg van eerstelijns-gezondheidscentra getoetst door patiënten te vragen naar hun ervaringen. Tot slot maken zorgaanbieders, zorgverzekeraar en patiënten, op basis van de verzamelde informatie, afspraken over de in te kopen zorg. Het project Zorginkoop Eerstelijnszorg maakt deel uit van het programma Zekere Zorg van het Fonds PGO.

//einde bericht

Bron: UVIT

Dit is een origineel perspericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: