Rechtbank wijst vordering tegen Hans Wiegel en Jonald Bouwhuis af

Foto:
Jonald Bouwhuis (rechts) in gesprek met Hans Wiegel

Prospectus Bouw State Obligatie Fonds correct en niet misleidend

Zutphen/Apeldoorn, 30 Januari 2015 /EZPress/ - De meervoudige kamer van de rechtbank Zutphen heeft unaniem geoordeeld dat het prospectus van Bouw State Obligatie Fonds correct is geweest en niet misleidend. Opnieuw is gebleken dat er door Hans Wiegel en Jonald Bouwhuis geen enkele onrechtmatige handeling is verricht.

Rechtbank Zutphen: Wiegel en Bouwhuis handelden rechtmatig "


Eisers niet ontvankelijk
Tevens heeft de meervoudige kamer geoordeeld dat eisers "niet ontvankelijk" zijn verklaard omdat er sprake is van een private last als bedoeld in artikel 7:423 BW. Eisers missen derhalve de bevoegdheid om tegen Wiegel en Bouwhuis op te treden. Zoals overeengekomen en vastgelegd in de obligatievoorwaarden kunnen obligatiehouders alléén in collectief verband een vordering instellen. Dit is juist in het belang van de obligatiehouders opgesteld en vastgelegd om alle individuele belangen van obligatiehouders te beschermen.

Prospectus juist
De rechtbank oordeelt tevens dat de liquiditeitsreserve van € 250.000,00 wel aanwezig was en dat Bouwhuis in de prospectus op de juiste manier melding heeft gemaakt van overname van de aandelen van een vastgoedvennootschap, hetgeen gerelateerd wordt aan de betaalde overnamesom van de aandelen van deze vastgoedvennootschap.

Niet misleidend, geen sprake van onrechtmatigheden
Al eerder concludeerden het Openbaar Ministerie, AFM, Belastingdienst, FIOD, Gerechtshof Den Haag, Officier van Justitie en de Advocaat Generaal dat er daadwerkelijk met alle gelden conform het prospectus belegd is in vastgoed conform de in het prospectus aangegeven financieringsstructuur, dat de prospectussen niet misleidend zijn geweest en dat er geen sprake is geweest van onrechtmatig handelen.

Advocaten namens Hans Wiegel en Jonald Bouwhuis waren Klaas Aantjes van het kantoor Aantjes Zevenberg Advocaten en Rieneke Reijnen van het kantoor Bureau Brandeis.

//Einde Bericht


Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: