Pressroom Bouwhuis Vastgoed B.V.

Jonald Bouwhuis in cassatie tegen uitspraak in zaak Quote

Apeldoorn, 25 Februari 2014 /EZPress/ - Volgens het gerechtshof Amsterdam kan het tijdschrift Quote niet aangesproken worden op het tóch publiceren van een door de voorzieningenrechter verboden artikel. Een dwangsom die Quote is opgelegd bij overtreding hoeft Quote dus ook niet te betalen. Jonald Bouwhuis gaat tegen deze uitspraak bij de Hoge Raad in cassatie.

Quote was in 2009 door de voorzieningenrechter veroordeeld om de publicatie van een artikel waarin zij Bouwhuis ten onrechte beschuldigde van fraude te staken op straffe van een dwangsom. Ondanks dit verbod was in november 2012 het bewuste artikel toch weer gedurende 20 dagen beschikbaar op de site van Quote. Bouwhuis meent dat Quote hierdoor een aanzienlijk bedrag aan dwangsommen is verschuldigd. Het hof oordeelde echter anders. Het opnieuw beschikbaar komen van het artikel was volgens het hof een gevolg van het wijzigen van de software. Er was weliswaar sprake van menselijk falen, maar Quote kon daarop niet worden aangesproken.

Tegen dat oordeel heeft Bouwhuis cassatie bij de Hoge Raad ingesteld. Bouwhuis meent dat Quote wel degelijk een verwijt kan worden gemaakt. Quote heeft zich – ook in de gegeven omstandigheden - onvoldoende ingespannen om het vonnis van de voorzieningenrechter na te komen en is onvoldoende zorgvuldig geweest.

//Einde bericht

Bron: Bouwhuis Groep

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Alles over de Bouwhuis Groep

Volg Bouwhuis Vastgoed B.V.




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: