Bibliotheken gemeente Waterland blijven behouden

Foto:
Locoburgemeester van de gemeente Waterland Bert Schalkwijk (r) en algemeen manager van Karmac Bibliotheek Services Theo Doreleijers (l) overhandigen elkaar de getekende overeenkomst

Waterland/Lelystad, 24 Juli 2013 /EZPress/ - De bibliotheken in de vier grootste woonkernen van de Gemeente Waterland blijven open. Daartoe hebben de gemeente Waterland en Karmac Bibliotheek Services op 22 juli j.l. een overeenkomst getekend. Hiermee is einde gekomen aan de onzekerheid over het voortbestaan van de boekenuitleenfunctie in de gemeente Waterland.

Karmac Bibliotheek Services verzorgt vanaf 1 januari 2014 de bibliotheekfunctie in de Gemeente Waterland. "


Door gemeentelijke bezuinigingen hebben een toenemend aantal bibliotheken het zwaar. In de gemeente Waterland was er zelfs sprake van mogelijk verdwijnen van de bibliotheken. Karmac Bibliotheek Services biedt een oplossing, door zich in de vestigingen in Waterland vooral te richten op de belangrijkste functie van de bibliotheek, namelijk het uitlenen van boeken.

Karmac Bibliotheek Services werkt samen met bibliotheken en gemeenten om ondanks de bezuinigingen toch bibliotheekdiensten dicht bij de leden te behouden. Karmac handelt daarbij vanuit de visie dat de bibliotheek onmisbaar is voor de jeugd en senioren. Niet alleen vanwege de mogelijkheden tot kennis vergaren via het lenen van boeken, maar ook wegens de gelegenheid voor het onderhouden van sociale contacten die een bibliotheek biedt.

//Einde bericht

Bron: Karmac

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Karmac Bibliotheek services
Bibliotheek Waterland
Gemeente Waterland



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: